Розв'язок пружної задачі з нестаціонарним тепловим навантаженням для півплощини з включенням - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Толок, В'ячеслав Олександрович (My University, 1999)
У роботі представлений алгоритм рішення нестаціонарної задачі теплопровідності для напівплощини з включенням. Побудова алгоритму заснована на методі кінцевих різниць і методі функцій Гріна. Проведений аналіз отриманих рішень і обгрунтованість застосування такого алгоритму для нестаціонарних завдань. Рішення стаціонарної термопружної задачі для неоднорідної області будується на отриманому раніше рішенні задачі теплопровідності в кожен момент часу. Проведений чисельний аналіз отриманих рішень термопружної задачі. In work the algorithm of a solution of the non-stationary task of a thermoconductivity for a half-plane with inclusion is represented. The construction of algorithm is based on a method of a finite difference and method of Green functions. The analysis of obtained solutions and validity of application of such algorithm for the non-stationary tasks is carried out. The solution of the stationary thermoelastic task for inhomogeneous area is created on an obtained earlier solution of the task of a thermoconductivity in each instant. The numerical analysis of obtained solutions thermoelastic task is carried out.
Keywords: теплопровідність; півплощина із включенням; метод скінченних різниць; метод функцій Гріна; термопружність; non-stationary task; thermal conductivity; method of a finite difference; method of Green functions; thermoelasticity; кафедра економіки праці та менеджменту