Проблеми та стратегічні пріоритети розвитку сільського (зеленого) туризму в Україні: регіональний аспект - Дарчук, Вероніка Геннадіївна (My University, 2013)
Доведено перспективність розвитку сільського зеленого туризму в Україні на основі його значення для соціально-економічного розвитку регіонів; на основі аналізу виявлено та класифіковано проблеми розвитку цього виду туризму в регіонах Україні; обґрунтовано процес взаємодії регіональних органів виконавчої влади щодо стратегічного розвитку сільського зеленого туризму з урахуванням міжнародного досвіду; розроблено механізм визначення стратегічних пріоритетів регіональними органами виконавчої влади щодо розвитку сільського зеленого туризму, та обґрунтовано супроводжувальні заходи, що вміщує у собі реалізація цього механізму. The prospects of development of rural tourism based on its value in Ukraine for the socio-economic development of regions are proved; based on the analysis the problem of development of this type of tourism in the regions of Ukraine are identified and classified; justified by the interaction of the regional executive power bodies on the strategic development of rural tourism based on international experience; a mechanism for determining the strategic priorities of regional executive authorities for the development of rural tourism is developed and related activities proved that includes the mechanism are proved.
Keywords: регіон; сільський зелений туризм; стратегія; region; rural green tourism; strategy; кафедра туристичного та готельного бізнесу