Ситник, Інна ПетрівнаУдворгелі, Лариса ІванівнаДробот, Віра Іванівна2013-05-272013-05-272009Ситник, І. П. Водорості як джерело біологічно активних речовин / І. П. Ситник, Л. І. Удворгелі, В. І. Дробот // Хранение и переработка зерна. – 2009. – № 7(121). – С. 61-62.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7937Стаття дає короткий огляд корисних властивостей морських водоростей, а також теорію та практику їх застосування в хлібопекарській промисловості. Особливу увагу приділено таким водоростям, як ламінарія, цистозіра, зостера, фукус і аскофілум. Наведено рекомендації щодо їх використання в хлібопекарських виробах лікувально-профілактичного призначення. The article gives a brief overview of useful properties of algae, as well as the theory and practice of their use in the baking industry. Particular attention is given to such algae as kelp, cystoseira, eelgrass, fucus and askofilum. The text gives recommendations for their use in baked goods therapeutic and prophylactic purposes.uk-UKламінаріяцистозірафукусаскофілумкафедра фінансівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівlaminariacystoseiraeelgrassfucusaskofilumВодорості як джерело біологічно активних речовинArticle