Пасічний, Василь МиколайовичХорунжа, Тетяна ОлегівнаРамік, Оксана СергіївнаТищенко, Василь ІвановичГорбач, Віра ЛеонідівнаСуховій, О. П.2020-02-052020-02-052016Комбіновані м’ясорибні напівфабрикати з використанням прісноводної риби / Т. О. Хорунжа, В. М. Пасічний, О. С. Рамік, В. І. Тищенко, В. Л. Горбач, О. П. Суховій // Перспективи розвитку м’ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали п’ятої Міжнародної науково-технічної конференції, 7-8 листопада 2016 р. – Київ : НУХТ, 2016. – С. 65–66.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30680Харчова цінність м'яса характеризується кількістю і співвідношенням білків, жирів, вітамінів, мінеральних речовин і ступенем засвоєння цих з'єднань організмом людини. Для розширення асортименту якісної продукції широке застосування набуває нетрадиційна сировина. Яскравим прикладом є додавання риби до м’ясної сировини. Рибна сировина багата на білки, вітаміни А, Е, С, РР и групи В, а також макро- та мікроелементи, як фосфор, магній, кальцій, натрій, залізо, цинк та інші, які мають високий рівень засвоєння. Ці корисні елементи регулюють обмін речовин та цукру в крові, допомагають виводити з організму токсини, а також запобігають виникненню ракових захорювань і поєднання таких продуктів з сировиною теплокровних тварин є доцільним, бо при правильному комбінуванні їх можливо створити повноцінні продукти з новими функціонально-технологічними показниками. В якості сировини для м’ясо-рибних напівфабрикатів можна застосовувати куряче м’ясо чи м’ясо індички, промислове виробництво якої в нашій країнізаймає вагому сировинну нішу. Дана сировина є біологічно повноцінною, легко засвоюється, багатий білками, ПНЖК, вітамінами А, В1, В2 та мікроелементами.У якості рибної сировини доцільно було б використовувати рибні ресурсипромислового рівня, до яких може бути віднесений короп, білий амур, товстолобик, інші види прісноводної риби, що утримують у вітчизняних аквакультурах.otherнапівфабрикаткороприбаsemi-finishedproductcarpfishкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівКомбіновані м’ясорибні напівфабрикати з використанням прісноводної рибиThesis