Математичне моделювання масоперенесення при періодичному віброекстрагуванні з рослинної сировини - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Деканський, Вадим Євгенійович; Лобок, Олексій Петрович; Мисюра, Тарас Григорович; Бодров, Віктор Семенович (My University, 2015)
У статті представлено результат и математичного моделювання масоперенесення при періодичному віброекстрагуванні з рослинної сировини. Математично обґрунтовано явищ а масоперенесення на рівні молекулярної дифузії та конвективного перенесення цільової речовини в робочом у об 'ємі віброекстрактора періодичної дії. Отриманий математичний опис процесу мож е бути використано для моделювання кінетики періодичного екстрагування з рослинної сировини, а також як базовий для моделювання більш складних явищ теплових і масообмінних процесів.
Keywords: математичне моделювання; масообмін; віброекстрагування; mathematical modeling; mass transfer; vibroextraction; молекулярна і конвективна дифузія; molecular and convective diffusion; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка