Проектування пакувального обладнання із мехатронних модулів - Якимчук, Микола Володимирович; Гавва, Олександр Миколайович; Беспалько, Анатолий Петрович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Токарчук, Сергій Володимирович (My University, 2017)
Наведено наукове обґрунтування концепції створення машин та технічних комплексів пакування продукції із мехатронних функціональних модулів. Сформульована методологія оптимізаційного структурного синтезу пакувальних машин, побудованих із типових функціональних модулів. Виконано аналіз конструкцій та виділено типові функціональні модулі машин для пакування продукції у споживчу тару, групового пакування та формування збільшених вантажних одиниць. Визначено оптимальну структуру та параметри мехатронних функціональних модулів горизонтального та вертикального переміщення, захоплення, утримання та переміщення штучних та тарних вантажів. Виділено основні тенденції розвитку пакувальних машин із системами штучного інтелекту. Монографія корисна науковим працівникам, конструкторам та інженерно-технічним фахівцям, що працюють у сфері пакувального машинобудування й технічного обслуговування пакувальних машин, а також аспірантам і студентам вищих навчальних закладів. Scientific justification of the concept of creation of cars and technical complexes of packaging of products from the mechatronics functional modules are given. The methodology of optimization structural synthesis of the packing machines created from typical functional modules is formulated. The analysis of designs is made and typical functional modules of cars for packaging of products in a retail container, group packing and forming of the enlarged cargo units are allocated. The optimum structure and parameters of the mechatronics functional modules of horizontal and vertical movement, capture, deduction and movement of breakbulk and tare cargoes is defined. The main tendencies of development of packing machines with the systems of artificial intelligence are allocated. The monograph is useful to the scientists, designers and technical specialists working in the field of packaging mechanical engineering and technical maintenance of packing machines and also graduate students and students of higher educational institutions.
Keywords: кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; пакувальне обладнання; мехатроніка; функціональні модулі; структура; аналіз; синтез; packing equipment; mechatronics; functional modules; structure; analysis; synthesis