Роздобудько, Борис ВалерійовичКисіль, Тетяна СергіївнаКійко, Олександра ОлександрівнаХіврич, Борис Іванович2014-07-162014-07-162014Дослідження процесів синтезу попередників диметилсульфіду в солоді ячменю і гороху / Б. Роздобудько, Т. Кисіль, О. Кійко, Б. Хіврич // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : програма і матеріали 80 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 10–11 квітня 2014 р. – К.: НУХТ, 2014. – Ч. 1. – С. 366-367.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16166Під час пророщування в зерні накопичується велика кількість попередників ДМС-П і незначна кількість ДМС. Кількість синтезованого SMM, в процесі пророщування зерна, залежить від інтенсивності білкового обміну в зерні. В процесі сушіння кількість ДМС-П значно зменшується, а кількість ДМС збільшується. Солод гороху може містити на 50-60% менше ДМС-П. ніж солод ячменю. During germination of the grain accumulates a large number of predecessors ICD-P and a small number of LCA. Number synthesized SMM, during germination of grain depends on the intensity of protein metabolism in the grain. In the process of drying the number of ICD-P is significantly reduced, and the number of ICD increases. Malt peas may contain 50-60% less than LCA-P. than barley malt.uk-UKсинтезсолод горохусолод ячменюmalt peassynthesismalt barleyкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження процесів синтезу попередників диметилсульфіду в солоді ячменю і горохуOther