Дослідження процесів синтезу попередників диметилсульфіду в солоді ячменю і гороху - Роздобудько, Борис Валерійович; Кисіль, Тетяна Сергіївна; Кійко, Олександра Олександрівна; Хіврич, Борис Іванович (My University, 2014)
Під час пророщування в зерні накопичується велика кількість попередників ДМС-П і незначна кількість ДМС. Кількість синтезованого SMM, в процесі пророщування зерна, залежить від інтенсивності білкового обміну в зерні. В процесі сушіння кількість ДМС-П значно зменшується, а кількість ДМС збільшується. Солод гороху може містити на 50-60% менше ДМС-П. ніж солод ячменю. During germination of the grain accumulates a large number of predecessors ICD-P and a small number of LCA. Number synthesized SMM, during germination of grain depends on the intensity of protein metabolism in the grain. In the process of drying the number of ICD-P is significantly reduced, and the number of ICD increases. Malt peas may contain 50-60% less than LCA-P. than barley malt.
Keywords: синтез; солод гороху; солод ячменю; malt peas; synthesis; malt barley; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства