Оптимальні умови заморожування ягід з ніжною текстурою для отримання напівфабрикатів високої якості - Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна; Сімахіна, Галина Олександрівна (My University, 2019)
Ніжна текстура ягід суниці і подібних видів зумовлена будовою самих ягід. Другою особливістю структури ягід суниць є наявність у них потовщеного квітколожа. Попередні дослідження показали, що очищена перед заморожуванням від квітколожа ягода після дефростації має значно нижчі якісні та органолептичні показники, ніж неочищена. Тому ми вирішили заморожувати ягоди суниці з квітколожем для кращого збереження харчових нутрієнтів.Gentle texture of strawberries and similar species is due to the structure of the berries itself. The second feature of the structure of strawberry berries is the presence of a thickened corolla. Previous studies have shown that the berry has been purified before freezing from cornflower after defrosting has significantly lower qualitative and organoleptic characteristics than untreated. Therefore, we decided to freeze strawberries with a flower pot for better preservation of nutritional nutrition.
Keywords: суниці; заморожування; зовнішній вигляд; клітинний сік; зберігання; дефростація; кріопротектори; strawberries; freezing; appearance; cell juice; storage; defrosting; cryoprotectants; кафедра технології оздоровчих продуктів