Зручний метод одержання похідних 1,3,4-оксадіазолів - Сімурова, Наталія Вячеславівна; Попова, Інна Вадимівна (My University, 2022)
В результаті проведених досліджень нами розроблено зручний препаративний метод одержання похідних 1,3,4-оксадіазолів на основы ароматичних карбонових кислот. Синтезовані 2-арил-5-хлорметил-1,3,4-оксадіазоли мають реакційноздатне хлорметильне угруповання, що робить їх зручними «цеглинками» у побудові більш складних молекул. Результати проведених досліджень можуть бути використані у синтетичній практиці з метою одержання біологічно активних речовин.

As a result of our research, we have developed a convenient preparation method for obtaining derivatives of 1,3,4-oxadiazoles based on aromatic carboxylic acids. The synthesized 2-aryl-5-chloromethyl-1,3,4-oxadiazoles have a reactive chloromethyl group, which makes them convenient "bricks" in the construction of more complex molecules. The results of the conducted research can be used in synthetic practice for the purpose of obtaining biologically active substances.
Keywords: оксадіазоли; антиретровірусні препарати; біоізостери; oxadiazoles; antiretroviral drugs; bioisosteres; кафедра харчової хімії