Синтез та антиоксидантна активність 3-арил-4,7-дигідроксикумаринів - Бондаренко, Світлана Петрівна (My University, 2012)
Синтезовано ряд заміщених 3-арил-4,7-дигідроксикумаринів та вивчено їх антиоксидантну активність в умовах in vitro. Проведене дослідження показало перспективність подальшого пошуку сполук з антиоксидантною дією серед похідних 3-арил-4,7-дигідроксикумаринів із розширенням бази досліджуваних субстанцій. A number of substituted of 3-aryl-4,7-dihydroxy coumarins were synthesized and tested their antioxidant activity in vitro. The carried research has shown promising of the further search for compounds possessed antioxidant activity among 3-aryl-4,7-dihydroxycoumarins with expansion of investigating compounds database.
Keywords: кумарин; антиоксидантна активність; малоновий диальдегід; барбітурова кислота; coumarin; antioxidative activity; malonaldehyde; barbituric acid; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів