Краса як вияв божественного архетипу в християнській патристиці - Бабушка, Лариса Дмитрівна (My University, 1999)
Дана стаття присвячена розкриттю сутності феномена краси у знаково-символічних горизонтах патристики. З’ясовується специфіка теологічного підходу щодо розуміння естетичної, а в християнській культурі, і культурологічної цінності, краси Аврелія Августина. Показано, в який спосіб християнська патристика провадила онтологізацію краси, запропоновувала відповідні варіанти класифікації цінностей та анти цінностей у вигляді ієрархії символів.

This article reveals the essence of the phenomenon of beauty in scientific and symbolic horizons of patristic. Clarify specific of theological approach to understanding aesthetics, and in Christian literature,- cultural value, beauty A. Augustine.
Keywords: християнська патристика; christian patristic; краса; архетип; beauty; divine; archetype; кафедра гуманітарних дисциплін