Застосування онтолого-керованого підходу в науковому аспекті steam-освіти - Чернецький, Ігор Станіславович; Пащенко, Євгеній Юрієвич; Шаповалов, Євгеній Борисович; Шаповалов, Віктор Борисович; Шаповалова, Ірина Миколаївна (My University, 2016)
Науковий та інженерний методи є основою будь-якого процесу досліджень не залежно від галузі пізнання. Одним з важливих етапі проведення наукової роботи є проведення попереднього дослідження. Запропоновано використовувати інструменти системи ТОДОС та платформу ontology для інформаційного менеджменту в області літературного огляду наукових досліджень. Запропоновані системи було модернізовано для використання в області літературного огляду. Запропонований інструмент дозволяє вирішувати проблеми ранжування інформації за семантичними характеристиками та аналізу з метою порівняння власних результатів з результатами попередників.
Keywords: кафедра харчової хімії; дослідження; науковий метод; літературний огляд; research; scientific method; litterature rewiev