Гранулюйте пшеничні висівки й збагачуйте їх мелясою і кухонною сіллю - Почеп, Володимир Анатолійович; Шаповаленко, Олег Іванович; Євтушенко, Олег Олександрович; Голота, Мар'яна Богданівна; Осітнянко, Олег Миколайович (My University, 2011)
В статті наведено інформацію про пшеничні висівки, мелясу, кухонна сіль та попит на них.Досліджено вплив нетрадиційної сировини на гранулювання пшеничних висівок. Рекомендована вологість суміші – 16,0…18,0 %. Кількість введення меляси – 1…3 %, кухонної солі – 0,5…1,0 %.Також було досліджено вплив меляси і кухонної солі на процес зберігання гранул в герметичній тарі без стадії охолодження. Температура зберігання – 18…20 ºС.
Keywords: пшеничні висівки; siftings of wheat; меляса; кухонна сіль; гранулювання; мікроогранізми; герметична тара; зберігання; molasses; salt; granulate; microorganisms; hermetic package; preservation; кафедра технології зберігання і переробки зерна