Використання принципів харчової комбінаторики для створення заморожених плодово-ягідних сумішей - Сімахіна, Галина Олександрівна; Камінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна (My University, 2018)
Для отримати замороженого напівфабрикату із плодово-ягідних культур для цілорічного постачання населення України високовітамінною продукцією потрібно поставити мету розроблення напівфабрикату; потрібно проаналізувати напівфабрикат за сукупністю параметрів, що визначають його ефективність; встановити переваги біологічної активності та поліфункціональності напівфабрикату; виявити можливі недоліки напівфабрикату; спрогнозувати варіанти вдосконалення напівфабрикату; розробити технологію напівфабрикату, запатентувати спосіб отримання напівфабрикату, розробити рекламу та оцінити масштаби задоволення потреб населення у новому продукті та його конкурентоспроможність.To get frozen semi-finished fruit and berry crops for the year-round supply of Ukrainian population with high-quality products, one must set the goal of developing semi-finished products; it is necessary to analyze the semi-finished product in a set of parameters that determine its efficiency; to establish advantages of biological activity and multifunctionality of semi-finished products; to identify possible shortcomings of the semi-finished product; predict options for improving the half-finished product; to develop semifinished technology, to patent the way of obtaining a semi-finished product, to develop advertising and to assess the extent of satisfying the needs of the population in the new product and its competitiveness.
Keywords: ягоди; плоди; цукри; органічні кислоти; каротиноїди; пектинові речовини; поліфенольні сполуки; біологічна цінність; аскорбінова кислота; berries; fruits; sugars; organic acids; carotenoids; pectin substances; polyphenolic compounds; biological value; ascorbic acid; кафедра технології оздоровчих продуктів