Сімахіна, Галина ОлександрівнаКамінська (Халапсіна), Світлана Владиславівна2019-04-242019-04-242018Сімахіна, Г. О. Використання принципів харчової комбінаторики для створення заморожених плодово-ягідних сумішей / Г. О. Сімахіна, С. В. Камінська // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки : технології, якість та безпека : збірник матеріалів міжнародної науково-практичної конференції, 14–15 лист. 2018 р. – Київ : НУХТ, 2018. – С. 103-104.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29165Для отримати замороженого напівфабрикату із плодово-ягідних культур для цілорічного постачання населення України високовітамінною продукцією потрібно поставити мету розроблення напівфабрикату; потрібно проаналізувати напівфабрикат за сукупністю параметрів, що визначають його ефективність; встановити переваги біологічної активності та поліфункціональності напівфабрикату; виявити можливі недоліки напівфабрикату; спрогнозувати варіанти вдосконалення напівфабрикату; розробити технологію напівфабрикату, запатентувати спосіб отримання напівфабрикату, розробити рекламу та оцінити масштаби задоволення потреб населення у новому продукті та його конкурентоспроможність.To get frozen semi-finished fruit and berry crops for the year-round supply of Ukrainian population with high-quality products, one must set the goal of developing semi-finished products; it is necessary to analyze the semi-finished product in a set of parameters that determine its efficiency; to establish advantages of biological activity and multifunctionality of semi-finished products; to identify possible shortcomings of the semi-finished product; predict options for improving the half-finished product; to develop semifinished technology, to patent the way of obtaining a semi-finished product, to develop advertising and to assess the extent of satisfying the needs of the population in the new product and its competitiveness.uk-UKягодиплодицукриорганічні кислотикаротиноїдипектинові речовиниполіфенольні сполукибіологічна цінністьаскорбінова кислотаberriesfruitssugarsorganic acidscarotenoidspectin substancespolyphenolic compoundsbiological valueascorbic acidкафедра технології оздоровчих продуктівВикористання принципів харчової комбінаторики для створення заморожених плодово-ягідних сумішейArticle