Променистий теплообмін між тілами в діатермічному середовищі. Екрани. Випромінювання і поглинання енергії газами - Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2013)
Розглянуто особливості променистого теплообміну між тілами в діатермічному просторі та роль екранів в інтенсифікації чи зменшенні такого теплообміну. Окремо розглядаються особливості випромінювання та поглинання газовими середовищами і теплообмін між газовими середовищами та поверхнями, що їх оточують. The features of radiative heat transfer between objects in space and diathermic role in intensifying screens or reduction of the heat transfer. Separately, discusses the features of emission and absorption of gaseous media and heat transfer between the gas lines and surfaces that surround them.
Keywords: теплообмін; випромінювання; екрани; газові середовища; випромінювання полум’я; heat; radiation shields; gas temperature; flame radiation; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки