Тагатоза і мальтитол – інноваційна сировина при виробництві жувальної карамелі - Дорохович, Антонелла Миколаївна; Божок, Олександр Сергійович; Мазур, Любов Сергіївна (My University, 2016)
Проведено порівняння якості цукрів за наступними фізико-хімічними показниками: розчинність, глікемічний індекс, калорійність, температура плавлення, солодкість. Порівняння проводили за допомогою комплексного показника за методом, який враховує значення базового зразку(10 балів) і коефіцієнти вагомості кожного показника, які визначають за методом Делфі. Розроблено рецептури карамелі зі зниженою калорійністю та зниженою глікемічністю. A comparison of the quality of sugar in the following physicochemical parameters: solubility, glycemic index, calories, melting point, sweetness. Comparison was made with complex index method which takes into account the baseline sample (10) and the weight coefficients of each indicator that define the Delphi method. Developed caramel recipe with reduced calories and reduced glikemic.
Keywords: жувальна карамель; цукровий діабет; тагатоза; мальтитол; калорійність; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; chewing candies; diabetes; tagatose; maltitol; calorie