Чорна, Анастасія ІванівнаАрсеньєва, Лариса ЮріївнаШульга, Оксана Сергіївна2017-05-172017-05-172015Чорна, А. І. Сучасний стан і перспективи розроб-лення нових видів пакування для хлібобулочних виробів / А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва, О. С. Шульга // Наукові праці НУХТ. – 2015. – Т. 21. – № 6. – С. 27-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25281У статті розглянуто асортимент пакувальних матеріалів, які використовуються для пакування хлібобулочних виробів, їхні переваги та недоліки. Досліджено способи подовження терміну зберігання хліба за рахунок використання нових видів пакування, склади розроблених їстівних покриттів та їх вплив на якість хлібобулочних виробів. Наведено переваги та недоліки сучасних пакувань хлібобулочних виробів. Детально проаналізованo один із найсучасніших видів пакувань — їстівне покриття. Зазначено, що, окрім зберігання свіжості, таке пакування надає можливість поліпшити органолептичні показники виробів і підвищити їх біологічну цінність. Встановлено, що даний напрям пакувальної індустрії активно розвивається, проте і досі не здійснено промислового впровадження для хлібобулочних виробів. In the article the range of packaging materials used packaging for bakery products, their advantages and disadvantages. Researched ways to prolong storage of grain due the use of new types of packaging, storage of edible coatings developed and their impact on quality of baked goods. Benefits and drawbacks contemporary of packaging of bakery products. Details proanalizovano one modern types of packaging - edible coating. It is noted that in addition to freshness, this packaging provides improved organoleptic performance products and improve their biological value. established that the present direction of the packaging industry is actively growing, but are still not made for commercialization of bakery products.enхлібхлібобулочні виробипакувальні матеріалиполімерні плівкиїстівне покриттяbreadbackery productspackaging materialspolymer filmsedible coatingкафедра експертизи харчових продуктівСучасний стан і перспективи розроблення нових видів пакування для хлібобулочних виробівArticle