Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю (Патент на корисну модель № 27650) - Хомічак, Любомир Михайлович; Поліщук, Галина Євгеніївна; Калініна, Галина Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Згурський, Андрій Володимирович (My University, 2007)
В основу корисної моделі покладено удосконалення способу виробництва морозива ацидофільного, а також можливість його виробництва як продукту, що має підвищену біологічну цінність. Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю, що включає приготування суміші, її фільтрацію, пастеризацію, охолодження, заквашування закваскою ацидофільної палички у кількості 5 %, сквашування 3-5 год., охолодження, фризерування, фасування, загартування, пакування та зберігання морозива протягом 6...8 місяців при температурі 18±2 °С, який відрізняється тим, що кількість закваски ацидофільної палички становить 2...8 %, тривалість сквашування становить 10... 16 ‒ 1...2 год та кількість активних одиниць ацидофільної палички в морозиві повинна бути не менше 3•105 протягом зберігання морозива. The basis of the utility model laid improvement method of production of ice cream acidophilic, and the ability to produce it as a product that has a high biological value. The method of manufacturing ice cream acidophilic with high biological value, which includes the preparation of mixtures of filtration, pasteurization, refrigeration, leaven acidophilic bacillus in the amount of 5 %, 3-5 h of fermentation, сooling, milling, packaging, training, packaging and storage of ice cream for 6 ... 8 months at 18 ± 2 ° C, wherein the amount of leavening acidophilic bacillus is 2 ... 8% duration of fermentation is 10...16‒1...2 hours and the number of active units acidophilic bacillus in ice cream must be at least 3•105 for storing ice cream.
Keywords: морозиво ацидофільне; ice cream acidophilus; ацидофільна закваска; acidophilus starter; біологічна цінність; biological value; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології харчування та ресторанного бізнесу