Хомічак, Любомир МихайловичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаКалініна, Галина ПетрівнаАнтонюк, Марія МиколаївнаЗгурський, Андрій Володимирович2014-02-102014-02-102007Патент 27650 UA, МПК А23G 9/04 (2006) Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю / Хомічак Л. М., Поліщук Г. Є., Калініна Г. П., Антонюк М. М., Згурський А. В. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № u 200707139 ; заявл. 25.06.2007 ; опубл. 12.11.2007, Бюл. № 18https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12609В основу корисної моделі покладено удосконалення способу виробництва морозива ацидофільного, а також можливість його виробництва як продукту, що має підвищену біологічну цінність. Спосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю, що включає приготування суміші, її фільтрацію, пастеризацію, охолодження, заквашування закваскою ацидофільної палички у кількості 5 %, сквашування 3-5 год., охолодження, фризерування, фасування, загартування, пакування та зберігання морозива протягом 6...8 місяців при температурі 18±2 °С, який відрізняється тим, що кількість закваски ацидофільної палички становить 2...8 %, тривалість сквашування становить 10... 16 ‒ 1...2 год та кількість активних одиниць ацидофільної палички в морозиві повинна бути не менше 3•105 протягом зберігання морозива. The basis of the utility model laid improvement method of production of ice cream acidophilic, and the ability to produce it as a product that has a high biological value. The method of manufacturing ice cream acidophilic with high biological value, which includes the preparation of mixtures of filtration, pasteurization, refrigeration, leaven acidophilic bacillus in the amount of 5 %, 3-5 h of fermentation, сooling, milling, packaging, training, packaging and storage of ice cream for 6 ... 8 months at 18 ± 2 ° C, wherein the amount of leavening acidophilic bacillus is 2 ... 8% duration of fermentation is 10...16‒1...2 hours and the number of active units acidophilic bacillus in ice cream must be at least 3•105 for storing ice cream.otherморозиво ацидофільнеice cream acidophilusацидофільна паличкаacidophilus bacillusбіологічна цінністьbiological valueкафедра біотехнології і мікробіологіїкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології харчування та ресторанного бізнесуСпосіб виробництва морозива ацидофільного з підвищеною біологічною цінністю (Патент України на корисну модель № 27650)Other