Губеня, Олексій ОлександровичСухенко, Юрій ГригоровичБондаренко, О. А.Степченко, В. В.2015-06-232015-06-232012Ефективне сепарування зерна перед лущенням / О. О. Губеня, Ю. Г. Сухенко, О. А. Бондаренко, В. В. Степченко // Удосконалення процесів і обладнання - запорука інноваційного розвитку харчової промисловості : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 10-11 квітня 2012 р., м. Київ. – К. : НУХТ, 2012. – С. 87-89.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21329Одержання високоякісних круп’яних виробів неможливе без виділення із зернової суміші домішок і насіння бур’янів. Зокрема, при лущенні гречки фізико- механічні властивості основної культури та домішок змінюються у бік зближен- ня(форма, коефіцієнти тертя та ін.), що збільшує об’єми втрат крупи та енерговитрати на сепарацію зерна після лущення.коефіцієнт тертясепарування зерналущенняповітряний потіккоэффициент трениясепарирование зернашелушениевоздушный потокfriction coefficientseparation of grainpeelingairflowкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвЕфективне сепарування зерна перед лущенням