Ефективне сепарування зерна перед лущенням - Губеня, Олексій Олександрович; Сухенко, Юрій Григорович; Бондаренко, О. А.; Степченко, В. В. (My University, 2012)
Одержання високоякісних круп’яних виробів неможливе без виділення із зернової суміші домішок і насіння бур’янів. Зокрема, при лущенні гречки фізико- механічні властивості основної культури та домішок змінюються у бік зближен- ня(форма, коефіцієнти тертя та ін.), що збільшує об’єми втрат крупи та енерговитрати на сепарацію зерна після лущення.
Keywords: коефіцієнт тертя; сепарування зерна; лущення; повітряний потік; коэффициент трения; сепарирование зерна; шелушение; воздушный поток; friction coefficient; separation of grain; peeling; airflow; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв