Управління рушійними потенціалами конвективного зневоднення - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2014)
Обґрунтовано вплив енергетичного стану вологи фазових середовищ як фактор впливу на градієнт вологи, встановлено домінуючі фактори впливу на інтенсивність між фазової та внутрішньої дифузії вологи капілярно-пористих колоїдних тіл, теоретично доведена можливість управління рушійними потенціалами вологообміну й отримано математичне описання управління окремими факторами впливу на енергію внутрішньої дифузії вологи. Grounded influence of the power state of moisture of phase environments as factor of influence on the gradient of moisture, the dominant factors of influence are set on intensity between phase and internal diffusion of moisture capillary porous colloid bodies, possibility of management of exchange of moisture motive potentials well-proven in theory and mathematical description of management of influence on energy of internal diffusion of moisture separate factors is got.
Keywords: управління; конвективне зневоднення; рушійні потенціали; management; driving potentials; convective dehydration; кафедра технології зберігання і переробки зерна