Використання пюре з плодів чорноплідної горобини та гуміарабіку при створенні нового асортименту цукерок з помадно-кремовими корпусами - Стадник, Світлана Богданівна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кохан, Олена Олександрівна (My University, 2018)
Було проведено дослідження фізико-хімічних властивостей пюре з аронії, впливу пюре на процес структуроутворення помадно-кремових цукеркових мас за умови формування корпусів цукерок методом екструзії. Підібрано раціональне дозування пюре в рецептуру виробів та визначено вплив внесення пюре на органолептичні властивості та термін зберігання цукерок. Підібрано оптимальні технологічні режими та стадії виготовлення і формування виробів із додаванням пюре. Встановлено доцільність застосування пюре з аронії та гуміарабіку для створення нового асортименту неглазурованих цукерок, які мають знижену калорійність, підвищену харчову цінність, містять натуральний барвник, ароматизатор і антиоксидант.
Keywords: аронія; гуміарабік; помадно-кремові цукерки; екструзія; aronia; gum arabic; pomade-cream candy; extrusion; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів