Шнайдер, Наталія ВіталіївнаГойко, Ірина Юріївна2014-09-122014-09-122010Деклараційний патент на корисну модель № 46883, МПК A23C 9/12 (2006.01). Спосіб виробництва кисломолочних напоїв з козиного молока / Шнайдер Н. В., Гойко І. Ю. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № 200907187 ; заявл. 09.07.2009 ; опубл. 11.01.2010, Бюл. № 1https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/16753Спосіб виробництва кисломолочних напоїв з козиного молока включає очистку, пастеризацію, гомогенізацію та охолодження суміші, внесення наповнювачів, розлив, пакування, маркування та доохолодження готового продукту. Як наповнювач використовують домішки сухих прянощів (кріп та базилік), які вводять у вигляді суспензії, для виготовлення якої змішують прянощі (кріп, базилік), у попередньо пастеризовані сколотини з подальшим перемішуванням та витримкою. Виготовлений наповнювач вносять в згусток A method for making fermented milk drinks of goat milk includes treatment, pasteurization, homogenization and cooling a mixture, addition of fillers, pouring, packing, marking and additional cooling of the ready product. Additives of dry spices (dill and basil) are used as filler, those are added as a suspension into the buttermilk preliminary pasteurized with further mixing and holding. The filler made is added into a curd.otherсухі прянощікозине молококисломолочні напоїdry spicesgoat milkfermented milk drinksкафедра технології оздоровчих продуктівСпосіб виробництва кисломолочних напоїв з козиного молока (Деклараційний патент на корисну модель № 46883)Other