Електромагнітний сепаратор (Патент на винахід №14617А) - Куєвда, Валерій Петрович; Кравченко, Юрій Іванович (My University, 1997)
Електромагнітний сепаратор відрізняється тим, що у верхній частині робочого зазору на феромагнітному екрані вздовж усієї ширини барабана закріплена гребінка з феромагнітними зубцями, кінці яких розташовані навпроти бокової поверхні барабана за нахилом у бік руху матеріала, що сепарується.
Keywords: электромагитный сепаратор; електромагнітний сепаратор; electromagnetic separator; кафедра електропостачання і енергоменеджменту