Пирог, Тетяна ПавлівнаПоводзинський, Вадим МиколайовичГрегірчак, Наталія МиколаївнаРешетняк, Людмила Расуловна2012-03-282012-03-282007Мікробіологія харчових виробництв : навч. посіб. / Т. П. Пирог, Л. Р. Решетняк, В. М. Поводзинський, Н. М. Грегірчак. - Вінниця : "Нова книга", 2007. - 464 с.978-966-382-095-8https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/579Викладено історію розвитку мікробіології, будову клітин прокаріотів і еукаріотів, їх філогенетичну систематику, фізіологію росту, основні механізми обміну речовин і перетворення енергії. Наведені закономірності життєдіяльності мікроорганізмів, які використовуються в окремих харчових виробництвах. Показані джерела інфекції та основні контамінуючі мікроорганізми сировини, напівпродуктів та готової продукції. Для студентів, магістрантів, аспірантів та викладачів вищих навчальних закладів, а також фахівців переробної та харчової промисловості. The history of microbiology, cell structure of prokaryotes and eukaryotes, their phylogeny systematics, physiology of growth, the basic mechanisms of metabolism and energy transformation are described. Patterns of vital activity of microorganisms used in some food industries are listed. The sources of infection and major microorganisms contaminating the raw materials, intermediate products and end-product, are characterized. Intended for bachelor students, master students, postgraduates, academics, and specialists of processing and food industry.uk-UKсистематикамікробіологіяпрокаріотиеукаріотихарчові виробництваtaxonomymicrobiologyprokaryoteseukaryotesfood productionкафедра біотехнології і мікробіологіїМікробіологія харчових виробництвBook