Форсунка для розпилювання рідини (Патент на винахід №45125) - Пономаренко, Віталій Васильович; Петренко, Володимир Олександрович (My University, 2009)
Форсунка для розпилювання рідини складається з циліндричної камери закручування з тангенційно приєднаним вхідним патрубком, кришкою та осьовим випускним отвором з другої сторони. Всередині циліндричної камери закручування зі сторони кришки розміщена перегородка, що перекриває не більше 1/3 частини площі вхідного патрубка, з осьовим отвором, рівним 1/3 частині площі осьового випускного отвору форсунки. A sprayer for liquid atomization consists of a cylindrical chamber of swirling with tangentially connected inlet duct, a cover and an axial outlet opening from the second side. Inside the cylindrical chamber of swirling from the side of cover a partition is located, which overlaps not more than the third part of area of the inlet duct, with the axial opening, which is equal to the third of the area of the axial outlet opening of sprayer.
Keywords: форсунка; jet; патрубок; nozzle; рідина; liquid; розпилювання; spray; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування