Оцінка якості посічених м’ясомістких напівфабрикатів - Помпа, Валентина Ігорівна; Божко, Наталія Володимирівна; Тищенко, Василь Іванович; Пасічний, Василь Миколайович (My University, 2019)
Останнім часом широкої популярності технології м’ясних продуктів набуло м'ясо птиці механічного обвалювання (МПМО). Аналіз науково-технічної літератури дозволив систематизувати дані про харчову і біологічну цінність МПМО, фізико-хімічні показники, що дозволило обґрунтувати доцільність використання цієї сировини в технології м’ясомістких напівфабрикатів, а саме котлет.Комбінування м’яса качки з МПМО індичим в наведених співвідношеннях в складі м’ясомістких посічених напівфабрикатів дозволяє замінити дефіцитні та вищі за ціною компоненти рецептур і зберегти харчову цінність продукту та органолептичні показники.
Keywords: напівфабрикати; білок; м’ясо; харчова цінність; semi-finished products; protein; meat; nutritional value; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів