Спосіб виробництва рисового хліба (Патент на винахід № 119206) - Медвідь, Ірина Миколаївна; Шидловська, Олена Броніславівна; Доценко, Віктор Федорович (My University, 2019)
Спосіб виробництва рисового хліба відрізняється тим, що при замішуванні тіста додатково використовують жиро-водну емульсію з лецитином, яку готують змішуванням соняшникового знежиреного лецитину в кількості 1-1,5 % до маси борошна з водою температурою 40-50 °C, взятої в кількості 9-10,5 % від її загальної маси, з наступним емульгуванням суміші протягом 2-3 хв при частоті обертання робочого органу 166,7-183с-1 з поступовим внесенням рослинної олії в кількості 2-3 % до маси борошна. The method of producing rice bread differs in that, when mixing the dough, an additional fat-water emulsion with lecithin is used which is prepared by mixing sunflower skimmed lecithin in the amount of 1-1,5% to the weight of flour with water at a temperature of 40-50 ° C, taken in the amount of 9 -10,5% of its total mass, followed by emulsification of the mixture for 2-3 minutes at the frequency of rotation of the working organ 166,7-183с-1 with the gradual introduction of vegetable oil in the amount of 2-3% to the mass of the flour.
Keywords: целіакія; рисовий хліб; лецитин; рослинна олія; емульсія; celiac disease; rice bread; lecithin; vegetable oil; emulsion; кафедра готельно-ресторанної справи