Одержання інвертованих сиропів з клеровок жовтих цукрів - Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна (My University, 2004)
Розроблено спосіб кислотного гідролізу очищених клеровок жовтого цукру з використанням лимонної кислоти в кількості 200 грам на 100 кг цукрози. Встановлено, що імпульсно-періодичне оброблення субстрату перед гідролізом у полі дії надвисокочастотного випромінювання прискорює процес гідролізу на 40 %.

A method of acid hydrolysis of purified klerovok yellow sugar with citric acid in an amount of 200 grams per 100 kg sukrozy.Vstanovleno that pulse-periodic processing of the substrate before hydrolysis in the field of microwave radiation accelerates the hydrolysis of 40%.
Keywords: цукрове виробництво; клеровка; жовтий цукор; гідроліз сахарози; лимонна кислота; субстрат; надвисокочастотне випромінювання; sugar production; klerovka; brown sugar; hydrolysis of sucrose; citric acid; substrate; microwave radiation; кафедра екології та екоменеджменту