Пиво. Мистецтво пивної дегустації - Мукоїд, Роман Миколайович; Пархоменко, Анастасія Михайлівна (My University, 2021)
Пиво і процес його споживання має бути задоволенням, але деколи пивні дегустації задають болю. Пиво – вразливий продукт, підвладний примхам природи, і його легко зіпсувати мікроорганізмами, погано доглянутими системами розливу, і – найлегше – плином часу. Навіть якщо ми не здатні визначити конкретні побічні аромати чи смаки, то все одно можемо упізнати пиво, яке уже трохи видихалося чи втомилося, розгубило свої аромати і свіжість.

Beer and the process of its consumption should be a pleasure, but sometimes beer tastings cause pain. Beer is a fragile product, subject to the vagaries of nature, and it is easily spoiled by microorganisms, poorly maintained bottling systems, and - most easily - by the passage of time. Even if we are not able to identify specific side aromas or tastes, we can still recognize a beer that has already expired a little or is tired, has lost its aromas and freshness.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; пиво; солод; смак; аромат; присмак; дегустація; дефекти; beer; malt; taste; aroma; aftertaste; tasting; defects