Луговська, Оксана Андріївна2019-06-102019-06-102019Луговська О. А. Дослідження ступеня гідролізу інуліну та олігофруктози в напоях / О. А. Луговська // Вчені записки ТНУ імені В.І. Вернадського. – 2019. - Т. 30 (69). - № 2. - С. 162-166https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29602Досліджено ступінь гідролізу інуліну і олігофруктози при різних значеннях температури і pH. Встановлений вміст продуктів гідролізу протягом терміну зберігання харчових продуктів. Важливіш показником якості напоїв є стійкість. Вона залежить від специфічних властивостей її складових частин - олігофруктози та інуліну. Розроблена науково обгрунтована технологія напоїв на основі вказаної сировини. The degree of hydrolysis ofinulin and oligofructose was studied at various temperatures and pH. Identified the content of hydrolysis products during the shelf life offood products. An important indicator of the quality of beverages is stability. It depends on the specific properties of its components - oligofructose and inulin, The scientifically grounded technology of drinks based on the specified raw material is developed.uk-UKкафедра експертизи харчових продуктіввеличина pHолігофруктозаінулінтемпературанапійзберіганнягідролізoligofructoseinulintemperaturebeveragestoragehydrolysispH valueДослідження ступеня гідролізу інуліну та олігофруктози в напояхArticle