ВІЛ-інфекція, СНІД і препарати інтерферонів: теоретичні і практичні аспекти застосування - Карпов, Олександр Вікторович; Антоненко, Світлана Василівна; Барбашева, О. В.; Щербинська, А. М.; Співак, Микола Якович (My University, 2001)
In present publication a comparative data analysis of influence of interferons of different types on HIV-infection development and AIDS course is suggested. The information about the positive influence of exogenous interferon under HIV infection is given. The negative role of endogenous acid-labile interferon in initiated HIV pathogenesis is revealed and characteristics of such interferon are described. On the base of all data we suggest the conclusion about the expediency of the search of the ways for the therapeutic influence on the HIV-infection development by means of the exogenous interferon and its inducers use as well as use of anti-sera against the endogenous interferon. Наведений порівняльний аналіз даних щодо впливу інтерферонів різних типів на перебіг ВІЛ-інфекції і СНІДу. Наведені дані щодо позитивної дії препаратів екзогенного інтерферону при ВІЛ-інфекції. Відмічається негативна роль ендогенного кислотолабільного інтерферону при патогенезі ВІЛ-інфекції, наводяться характеристики такого інтерферону. Виходячи з цього зроблено висновок про о необхідність пошуку шляхів терапевтичного втручання в перебіг ВІЛ-інфекції за допомогою як введення препаратів екзогенного інтерферону та його індукторів, так і застосування антисироваток проти ендогенного інтерферону.
Keywords: ВІЛ-інфекція; інтерферони; лікування; HIV-infection; interferons; therapy; кафедра біотехнології і мікробіології