Прикладні дослідження робочих газів шахтних сушарок в осінню пору року - Гапонюк, Ігор Іванович (My University, 2018)
В роботі викладено результати прикладних досліджень тепло-вологообміну малорухомого шару зерна в шахтних сушарках вітчизняного виробництва в осінню пору року. Викладено аналіз відповідності теоретичних досліджень прикладним. Запропоновано правки в розрахункові формули та режими роботи сушарок для покращення показників їх роботи. The paper presents the results of applied researches of heat-and-moisture exchange of a slow-moving layer of grain in shaft driers of domestic production in the autumn of the year. The analysis of the correspondence of applied research theoretical studies is presented. Proposed corrections to the calculation formulas and operating modes of dryers to improve their performance.
Keywords: зневоднення; сушарка; потенціал сушарки; робочі гази; втрати теплоти; екологія; dehydration; drier; drying potential; working gases; heat loss; ecology; кафедра технології зберігання і переробки зерна