Рева, Леонід ПавловичШульга (Замура), Світлана Анатоліївна2016-06-142016-06-142015Рева, Л. П. Рух кремнію в напівпродуктах бурякоцукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку / Л. П. Рева, С. А. Шульга // Цукор України. – 2015. – № 11(119). – С. 13–15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23540Проводилися дослідження по визначенню вмісту кремнію у соках цукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного соку за допомогою розробленого методу визначення вмісту кремнію у соках бурякоцукрового виробництва. Результати досліджень свідчать про можливість використання цих реагентів для додаткового очищення дифузійного соку з точки зору мінімізації накипоутворення на поверхні нагріву випарної установки. Research was conducted to determine the silicon content in the juice of sugar production using silicon reagents for purification of diffusion juice with the help of the developed method of determining the silicon content in the juice of sugar beet production. The research results indicate the possibility of using these reagents to further purify juice from the standpoint of minimizing scale formation on the surface of the heating evaporator.uk-UKкафедра технології цукру і підготовки водиочищення дифузійного сокуактивована кремнієва кислотафільтроперлітвміст кремніюdiffusion juice purificationactivated silicic acidfiltroperlitcontent of siliconРух кремнію в напівпродуктах бурякоцукрового виробництва при використанні кремнієвмісних реагентів для додаткового очищення дифузійного сокуArticle