Спосіб керування об’єктами, підключеними до електричної мережі загального користування (Патент на винахід № 89712) - Шестеренко, Володимир Євгенович; Сірий, Олег Миколайович; Клименко, Олег Миколайович (My University, 2010)
В способі сигнал керування передають на промисловій частоті шляхом модуляції напруги, змінюючи в межах стандарту на якість напруги амплітуду напівхвиль синусоїди шляхом почергового використання добавки напруги на періоді регулювання, більшому за період змінної напруги. In a method a management signal is passed on industrial frequency by modulation of tension, changing within the limits of standard on quality of tension amplitude of semiwaves of sinusoidi by the by turn use of addition of on the period of adjusting, anymore than period of variable voltage.
Keywords: електрична мережа; electric network; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка