Система «стандарт-кост» - метод ефективного управління витратами - Осадча, Ганна Григорівна; Власенко, Ірина Михайлівна (My University, 2014)
В статті проведено дослідження еволюції системи «стандарт-кост» як системи калькулювання у складі «абзорпшен-костинг». Наведено сучасне бачення класифікації стандартів. Досліджено принципи системи калькулювання нормативних витрат, наведено порядок розрахунку відхилень при проведенні аналізу відхилень фактичних витрат від нормативних. Обґрунтовано переваги та труднощі практичного застосування системи калькулювання за стандартними витратами. In the article the investigation of the evolution of the standard-cost "as" kal′kulûvannâ abzorpšen-costing ". Are the modern vision of the classification standards. The principles of kal′kulûvannâ regulatory costs, calculation of deviations during the analysis of deviations of the actual costs of the regulations. The advantages and difficulties of practical application of the system of kal′kulûvannâ according to standard costs.
Keywords: калькулювання; стандарт-кост; нормативний облік; класифікація стандартів; облік відхилень; абзорпшен-костинг; calculation; standard-cost; regulatory accounting; classification standards; accounting for variation.; abzorpshen costing; кафедра обліку і аудиту