Basok, BorisKulinchenko, Vitaliy2012-08-292012-08-292012Basok, B. I. Intensification of thoroughly boiling of massecuite by hydrodynamic method / B. I. Basok, V. R. Kulinchenko // Промышленная теплотехника. − 2012. − Т. 34, № 4. − P. 20−27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2264The increase of efficiency of saccharine production is related to intensification of processes of thermal mass-transfer during to boil thoroughly of massecuite. The results of theoretical and experimental research of workings processes are fixed in basis of hydrodynamic method of strengthening of circulation in vacuum pans of batch-type. The questions of the practical use of this method of intensification are considered.Підвищення ефективності цукрового виробництва пов’язане з інтенсифікацією процесів тепло-масообміну під час уварювання утфеля. Результати теоретичного і експериментального дослідження робочих процесів покладені в основу гідродинамічного методу підсилення циркуляції у вакуум-апаратах періодичної дії. Розглянуті питання практичного використання цього методу інтенсифікації.otherінтенсифікаціяуварювання утфелюгідродинамічний методentensificationmassecuite boilinghydrodynamic methodкафедра процесів і апаратів харчових виробництвIntensification to boil thoroughly of massecuite by hydrodynamic methodArticle