Релігійні конфлікти на просторі незалежної України: історія та сучасність - Кушніренко, Анна М.; Кітов, Микола Григорович (My University, 2014)
Розгортання релігійних конфліктів на українських землях відбувалося в різні періоди, мало різні форми, силу та масштаб. їх причинами були соціально-історичні, геополітичні, етнонаціональні, мовно-культурні, церковно-канонічні, соціально- психологічні прояви. Deploying religious conflicts in the Ukrainian lands took place in different periods had different forms, strength and scale. their reasons were socio-historical, geopolitical, ethnic-national, linguistic and cultural, church-canonical, social and psychological manifestations.
Keywords: релігія; конфлікти; релігійні протистояння; religion; conflicts; religious opposition; кафедра гуманітарних дисциплін