Ткачук, Ірина ІванівнаНікітіна, Тетяна Андріївна2022-06-142022-06-142022Ткачук, І. Напрями розвитку готельно-ресторанного бізнесу у світі/ І. Ткачук, Т. Нікітіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 88 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, квітень–травень 2022 р. – Київ : НУХТ, 2022. – Ч. 3. – С. 178https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37643Світова індустрія гостинності до 2020 року була однією з найбільш швидко зростаючих у світової економіці. Пандемія COVID-19 докорінно змінила стан справ, призвела до скорочення попиту на готельні послуги і як наслідок доходів підприємств готельно-ресторанного бізнесу. Отже, на сьогоднішній день актуальним є вивчення питання відновлення туристичного та готельно-ресторанного бізнесу у світі та Україні.Until 2020, the global hospitality industry was one of the fastest growing in the world economy. The COVID-19 pandemic has radically changed the state of affairs, led to a reduction in demand for hotel services and as a consequence of the income of the hotel and restaurant business. Thus, today it is important to study the issue of resumption of tourism and hotel and restaurant business in the world and in Ukraine.готельно-ресторанний бізнесконкурентоспроможністьhotel and restaurant businesscompetitivenessкафедра готельно-ресторанної справиНапрями розвитку готельно-ресторанного бізнесу у світіThesis