Композиція виготовлення шинок (Патент на винахід № 70678) - Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Мисюра, Юлія Миколаївна; Мусієнко, Ігор Васильович (My University, 2004)
Розроблено композицію для виготовлення шинок, що містить яловичину, сіль, хлорид калію, прянощі, нітрит натрію, пірофосфат (Е 450), або дифосфат (Е 450), воду, яка відрізняється тим, що додатково містить рослинну білкову добавку, карагенан, модифікований крохмаль при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: Технічний результат. Даний винахід дозволяє розширити асортимент шинок з яловичини, а також отримати дієтичний продукт. A composition for the manufacture of hams containing beef , salt, potassium chloride , spices, sodium nitrite, pyrophosphate (E 450) or diphosphate (E 450) , water, wherein further comprising a vegetable protein supplement, carrageenan , modified starch in following ratio of components , wt. %: The technical result. The present invention allows to extend the range of hams beef, and get dietary products .
Keywords: карагенан; модифікований крохмаль; шинка; пірофосфат; carrageenan; modified starch; ham; pyrophosphate; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів