Пешук, Людмила ВасилівнаДубяга, Вiталiй Михайлович2013-03-202013-03-202012Пат. 68234 UA: МПК A23L 1/31 (2006.01) Сирокопчена ковбаса з сиром / Пешук Л. В., Дубяга В. М. ; заявник і патентовласник Нац. ун-т харч. техн. - u 2011 07841 ; заявл. 22.06.11 ; опубл. 26.03.12, Бюл. № 6. - 4 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6939Основною задачею корисної моделі є створення нової композиції для виготовлення сирокопчених ковбас,яка вирішується шляхом зміни складу компонентів та співвідношення між ними, забезпечує зменшення тривалості ферментації на 5 діб і підвищення структурно-реологічних та органолептичних властивостей продукту. The main objective of the model is useful to create a new composition for the production of smoked sausage, which is solved by changing the composition of components and the relationship between them would reduce the duration of fermentation for 5 days and increasing structural and rheological and organoleptic properties of the product.otherрецептураковбасаяловичинасирrecipesausagebeefcheesкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСирокопчена ковбаса з сиром (Патент на корисну модель № 68234)