Підготовка води для ферментованих напоїв - Дулька, Ольга Степанівна; Нгуен Фіонг Донг; Прибильський, Віталій Леонідович; Олійник, Світлана Іванівна (My University, 2015)
Досліджено вплив води питної та підготовленої різними способами на процес зброджування квасного сусла. Встановлено, що вода, оброблена сорбційними матеріалами суттєво впливала на тривалість бродіння. Для дослідних зразків, у порівнянні з контролем, тривалість бродіння скоротилась в середньому на 13 %. Найбільш інтенсивно процес бродіння відбувався при використанні води, обробленій в послідовності клиноптилоліт, активне вугілля, гірський кришталь при температурі 34 0С. The influence of drinking water and prepared by different methods on the process of fermentation of kvass wort is investigated. It was established that water treated with sorption materials significantly influenced the duration of fermentation. For experimental samples, compared to control, the fermentation time was reduced by an average of 13%. The most intensive process of fermentation occurred when using water, treated in a sequence klinoptilolit, active coal, rock crystal at a temperature of 34 0С.
Keywords: вода; способи; технологія; бродіння; клиноптилоліт; активне вугілля; мінерал; water; methods; technology; fermentation; clinoptilolit; active carbon; mineral; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства