Методика розрахунку оптимальних параметрів валкового розкачування - Стадник, І. Я.; Федак, С. І.; Пащенко, Богдан Сергійович; Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна (My University, 2018)
У статті проведено аналітичний аналіз дії валків на середовище при деформаційних впливах. Запропоновано шляхи вибору оптимального варіанта процесу для забезпечення максимального або мінімального значення параметрів (критерію). Розглянуто фізичну сутність рівняння енергетичних потоків інтенсивності деформації маси середовища, що залежить від способу прикладання механічних сил, ступеня його попередньої дисперсності (рецептура) і фізико-механічних властивостей.
Keywords: roller injection; валкове нагнітання; тісто; dough; нагнітання тіста; dough injection; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв