Економіко-математичний аналіз показників гідної праці в контексті регіонального управління - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Якимчук, Тетяна Володимирівна (My University, 2022)
Розглянуто особливості розрахунку регіонального індексу людського розвитку в Україні в різні часові періоди. Розглянуто складові блоку «Гідна праця», який використовується для оцінки умов праці. Представлено результати аналізу показників блоку «Гідна праця» Одеської, Закарпатської та Дніпропетровської областей, які протягом аналізованого періоду посідали лідируючі позиції. Аналіз проведений за допомогою графічного методу – побудови багатокутника конкурентоспроможності. The article discusses the peculiarities of calculating the regional human development index in Ukraine in different time periods. The indicators of the block «Decent Work» are considered and that block is used to evaluate working conditions. The results of analysis of the block «Decent Work» indicators for Odesa, Zakarpattia and Dnipropetrovsk regions are presented. That regions are chosen for the analysis because they were leaders during the analyzed period. The analysis was carried out by graphic method – graphic construction of multangular of competitiveness.
Keywords: показники; гідна праця; область; лідер; індекс людського розвитку; графічний метод; indicators; decent work; region; leader; human development index; graphic method; кафедра економіки праці та менеджменту