Дітріх, Ірина ВікторівнаШтома, Євген Валерійович2022-05-232022-05-232022Дітріх, І. В. Перспективи використання шпинату (SPINACIA OLERACEA) у рецептурах рибних страв для дитячого харчування / I. В. Дітріх, Є. В. Штома // International scientific innovations in human life : 7th International scientific and practical conference, January 19-21, 2022. – Manchester, United Kingdom :Cognum Publishing House, 2022. – Р. 196–198https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37467Проаналізовано традиційну рецептуру дитячих рибних котлет. Доведена доцільність її модифікації шляхом повної заміни основної рибної сировини на філе тріски і внесенням овочевої сировини – пюре шпинату. До складу рецептури також введені перепелині яйця, які мають різноманітний нутрієнтний склад і не викликають алергічних реакцій у дітей. Встановлено оптимальний вміст пюре шпинату у рецептурному складі дитячих рибних котлет «Шпинатні». The traditional recipe of children's fish cakes is analyzed. The expediency of its modification by complete replacement of the main fish raw material with cod fillets and the introduction of vegetable raw materials - spinach puree. The recipe also includes quail eggs, which have a variety of nutrients and do not cause allergic reactions in children. The optimal content of spinach puree in the recipe of children's fish cutlets "Spinach".дитяче харчуваннякотлети рибніфіле тріскишпинат (Spinacia oleracea)перепелині яйцяbaby foodfish cakescod filletspinach (Spinacia oleracea)quail eggsкафедра готельно-ресторанної справиПерспективи використання шпинату (SPINACIA OLERACEA) у рецептурах рибних страв для дитячого харчуванняThesis