Свідло, Карина ВолодимирівнаПересічна, Світлана МихайлівнаМамченко, Людмила ЄвгенівнаКарпенко, Людмила Костянтинівна2022-02-102022-02-102021Обґрунтування використання овочевих пюре в технології січених виробів з м’яса індички лікувально-профілактичного призначення / К. В. Свідло, С. М. Пересічна, Л. Є. Мамченко, Л. К. Карпенко. – 2021. – Grail of Science : International scientific journal. – № 10. – С. 242–247.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37073У статті представлений огляд щодо виробництва січених виробів з м’яса. Наведені данні дослідження волого зв’язуючої здатності м’ясного фаршу (ВЗЗ) з індички та овочевого пюре з квасолі, цибулі та печериць. На підставі досліджень запропоновано рецептури та технології січених виробів лікувально-профілактичного призначення. Встановлено, що підвищення кількості квасолі на 10 % у модельній системі «м’ясо індички – квасоля відварна – цибуля ріпчаста» підвищує ВЗЗ на 13,60…14,06%. Підвищення кількість печериць у системі «м’ясо індички – квасоля відварна – печериці» на 10% знижує ВЗЗ на 11,49…14,13%.otherсічені виробилікувально-профілактичне призначенняовочеве пюре з квасолі, цибулі та печерицьchopped meattherapeutic and prophylactic purposevegetable puree from beans, onions and mushroomsкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїОбґрунтування використання овочевих пюре в технології січених виробів з м’яса індички лікувально-профілактичного призначенняArticle