Методологічні основи управління споживанням електричної енергії промисловими підприємствами - Балюта, Сергій Миколайович; Йовбак, Василь Дмитрович; Копилова, Людмила Олександрівна; Корольов, Є. О. (My University, 2015)
В статті представлені методологічні основи управління режимами електроспоживання промислових підприємств. Показано, що основними факторами, які впливають на управління електроспоживанням є тарифи на електричну енергію, режими роботи електропримачів, якість електричної енергії. Показано, що ефективними методами управління електроспоживанням є використання споживачів-регуляторів електричної енергії, методів нормування витрат електричної енергії на виробництво продукції, а також оптимізації режимів систем електроспоживання. Для ефективного управління електроспоживанням доцільно застосовувати інтелектуальні методи короткострокового прогнозування режимів електроспоживання, а оперативне управління електроспоживанням і режимами електричних мереж промислових підприємств може бути виконано в режимі реального часу. В статті представлені основні положення побудови автоматизованих систем управління використанням електричної енергії і комплексів технічних засобів контролю енергоспоживання.
Keywords: електроспоживання; управління; споживачі-регулятори; оптимізація; контроль; облік; consumption; management; optimization; regulators; accounting; control; кафедра електропостачання і енергоменеджменту