Про розв’язання деяких типів конкурсних задач І туру олімпіади з математики 2019 р. в НУХТ - Козка, Олексій Олегович; Листопад, Володимир Васильович (My University, 2019)
Конкурсні задачі можна використовувати у роботі математичних гуртків, для підготовки студентів (учнів) до олімпіад різних рівнів та як індивідуальні завдання більш підготовленим студентам (учням). Розв’язання конкурсних задач сприяє розвитку нестандартного логічного мислення та розширення бази математичних методів. Competitive tasks can be used in the work of mathematical circles, to prepare students (pupils) for competitions of different levels and as individual tasks for more prepared students (pupils). Solving competitive problems promotes the development of non-standard logical thinking and expanding the base of mathematical methods.
Keywords: розвитку нестандартного логічного мислення; конкурсні задачі; підготовки студентів до олімпіад; development of non-standard logical thinking; competitive tasks; preparation of students for Olympiads; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.