Роль статистики в управлінні суб’єктом господарювання - Михайленко, Ольга Валеріївна (My University, 2020)
Зміни в системі управлінні підприємствами, визначення ролі та місця суб’єктів господарювання дозволяють визначити основні задачі статистики на сучасному етапі. Крім того, роль статистики в управління суб’єктами господарювання обумовлюється системою та видами статистичних показників основною функцією яких є пізнавальна інформаційна функція. Статистичні показники завжди є результатом узагальнення деякої сукупності фактів та визначають роль та значення статистики в процесі розвитку суспільства та в управлінні підприємством. Широке суспільне призначення статистики визначає головні напрямки її розвитку, а саме удосконалення аналізу статистичної інформації, впорядкування різних видів звітності та забезпечення її достовірності. Changes in the management system of enterprises, definition of the role and place of business entities make it possible to determine the main tasks of statistics at the current stage. In addition, the role of statistics in the management of business entities is determined by the system and types of statistical indicators, the main function of which is the cognitive information function. Statistical indicators are always the result of the generalization of some set of facts and determine the role and significance of statistics in the process of the development of society and in the management of the enterprise. The broad public purpose of statistics determines the main directions of its development, namely, improving the analysis of statistical information, streamlining various types of reporting and ensuring its reliability.
Keywords: статистика; система управління; підприємство; методичні прийоми; statistics; management system; enterprise; methodological techniques; кафедра обліку і аудиту