Каліновська, Тетяна ВіталіївнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаОболкіна, Віра ІллівнаКияниця, Світлана Геннадіївна2013-05-272013-05-272013Каліновська, Т. В. Використання вторинних продуктів переробки винограду під час розробки інноваційних технологій кондитерських виробів / Т. В. Каліновська, І. О. Крапивницька, В. І. Оболкіна, С. Г. Кияниця // Обладнання та технології харчових виробництв: темат. зб. наук. пр. / Донец. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського. –2013. – Вип. 30. – С. 75-80.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7971Порошок з виноградних вичавок має підвищену вологоутримуючу здатність, завдяки вмісту клітковини та пектинових речовин. Внесення порошку під час приготування цукеркової маси сприяло зв’язуванню вільної вологи дисперсійного середовища та поліпшувало структурні властивості цукеркової маси. Powder from grape pomace has a high water-retaining capacity, thanks to fiber and pectin. Adding powder when cooking candy masses helped bind free water dispersion medium and improved structural properties candy mass.uk-UKвиноградні вичавкипомадно-кремові масипорошок з вичавок виноградупектинові речовинидубильні речовиниgrape marcfondant-cream masspowder with grape marcpectintanninsкафедра технології цукру і підготовки водикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівВикористання вторинних продуктів переробки винограду під час розробки інноваційних технологій кондитерських виробівArticle