Використання вторинних продуктів переробки винограду під час розробки інноваційних технологій кондитерських виробів - Каліновська, Тетяна Віталіївна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна (My University, 2013)
Порошок з виноградних вичавок має підвищену вологоутримуючу здатність, завдяки вмісту клітковини та пектинових речовин. Внесення порошку під час приготування цукеркової маси сприяло зв’язуванню вільної вологи дисперсійного середовища та поліпшувало структурні властивості цукеркової маси. Powder from grape pomace has a high water-retaining capacity, thanks to fiber and pectin. Adding powder when cooking candy masses helped bind free water dispersion medium and improved structural properties candy mass.
Keywords: виноградні вичавки; помадно-кремові маси; порошок з вичавок винограду; пектинові речовини; дубильні речовини; grape marc; fondant-cream mass; powder with grape marc; pectin; tannins; кафедра технології цукру і підготовки води; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів