Подковко, Оксана АнатоліївнаПоліщук, Галина ЄвгеніївнаГурєєва, Валентина2017-04-242017-04-242016Подковко, О. Наукове обґрунтування складу солодко вершкової масляної пасти / О. Подковко, Г. Поліщук, В. Гуреєва // Технічні науки та технології. - 2016. - № 2. - С. 212-216.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25083Розроблено склад солодковериіковоі масляної пасти з масовою часткою жиру 42 % без наповнювачів. Науко/«) обгрунтовано композицію жиророзчинних поверхнево-активних речовин, що складається з емульгаторів марок «Естер-А» та полігліцерол полірщинояеат 03 у кількостях 0,6 та 0,4 % відповідно. Обране співвідношення емульгаторів сиріше ефективному диспергуванню плазми, формуванню високо'ітермостійкості та здатності структури масляної пасти утримувати вільний рідкий жир під чек зберігання. The composition of sweet creamy huiler paste with mass fraction of fat 42 % w ithout fillers is dev cloned The composition of /ill-soluble surfactants consistine of emulsifiers marks "Esther-.!" and po/ihlitserol po/irinnoleal 03 in Clltanlilies of 0.6 and 0. 4% respectively is scientific founded. The emulsifiers ratio promotes effective plasma dispersible, high heal resistance formations and abilities of butler paste structure to retain free liauid fat during storage.uk-UKмасляна пастаbutter pasteжиророзчинні емульгаториfat-soluble emulsifiersкафедра технології молока і молочних продуктівНаукове обґрунтування складу солодко вершкової масляної пастиArticle